Očité svědectví účastníka tábora

Rok zpátky jsme Hvězdnou bránu ubránili. Ale bylo nám jasné, že nic není navždy. A tak se po roce vracíme na (jiné) místo činu (ale s podobným cílem). Hvězdná brána je opět v ohrožení! Naše týmy ji musí ubránit, což samozřejmě skýtá spoustu zábavy na souši i na vodě.

První týden sice celý propršel, ale skákání mezi kalužemi vody má také něco do sebe. Člověk zacákaný od bláta soutěží s ostatními blátivci, přetahují se v bahně, zkrátka jsme si užili své. Poté se přesune do srubu k nějakým logickým hrám nebo k přípravě šílených scének. A když vyskytlo slunko, daleko jsme od vody neutekli. Přišlo koupání v rybníku a jízda na pramicích (dosud nejlegendárnější bojovka). Všichni jsme se stejně jako každý rok bořili proti zákazu potápení, ale, jak nám jeden vedoucí předvedl, asi to má důvod.

A protože druhá půlka tábora byla prosluněná a tábořiště pomalu vysychalo, rozhodli jsme se ho opustit a vyrazit na výlet na rozhlednu k Železnému újezdu. Opar ustoupil a mohli jsme se začít téměř na pěsti dohadovat, co z toho, co vidíme, je ten rybník u našeho tábořiště.

Tábor samozřejmě opět přinesl spoustu náhlých dětských lásek na 14 dní, spoustu modřin, spoustu oblečení k vyprání, ale hlavně legraci a dobrodružství.